sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

POLARpop talvi sm-kisat osa 2

Lähdimme Ananas-vartion kanssa kohti Hämeenlinnaa, tietenkin ananas mukanamme. Junamatka oli hauska ja oli mukava mennä kisakeskukseen jo kisoja edeltävänä päivänä, sillä aamulla olisimme joutuneet lähtemään kovin aikaisin, jos olisimme menneet yhteiskuljetuksella.

Ananas junassa.


Perjantai illalla pakkasimme kisaan tarvittavat tavarat kahteen rinkkaan, niin kaikkien ei tarvinnut koko ajan kantaa. Aamulla pitikin vain pukea vaatteet päälle ja lähteä kohti avajaisia. Ensimmäisen tehtävän nimi oli poppeli. Tehtävänä oli tehdä eräänlainen peli. Vaikka lähtötehtävän aikana satoi, onnistuimme siinä ihan hyvin. Onneksi sade lakkasi pian eikä se haitannut enää muilla rasteilla.
   Seuraavalla rastilla saimme monta sivua erilaisia kysymyksiä ja märät sukat, jotka meidän piti kuivattaa. Osa kysymyksistä oli aika vaikeita esim. Kuinka monta sudenpentulaumaa Suomessa on? Näitä tehtäviä teimme matkalla toista rastia. Sen nimi oli jäälautalla. Siinä oli arktisia kysymyksiä yhdistetty juoksemiseen.
  Kolmannella rastilla oli solmuviesti, jonka solmut oli kerrottu aikaisemmin joten olimme saaneet harjoitella niitä. Neljäs rasti oli hauska. Siellä meidän piti osua merkittylle alueelle kanoilla, joita heitimme ritsalla.
Ananas kanan kanssa.
  Jatkoimme matkaa ja tulimme Irwin/Paleface/Sibelius rastille. Siellä vartiomme jakaantui kahteen osaan ja menimme läpi kysymysradan, jossa oli valitsemaamme muusikkoon liittyviä kysymyksiä. Seuraavalla rastilla palautimme kysymykset ja sukat.
   Popparien poksautus rastin jälkeen, oli ruokarasti josta olin kertonut edellisessä postauksessa. Valmistimme lettuja erilaisilla täyteillä. Kerättyämme kamppeemme jatkoimme matkaa läpi Hämeenlinnan Aulangon kohti tehtävää, jossa testattiin kuinka hyvin pystyimme arvioimaan matkaa, tilavuutta ja ihmisten ikiä. Seuraavaksi oli perinteisesti EA-rasti yhdellä vartion jäsenellä oli murtunut jalka.

Ananas keskellä sammutettua nuotioa.
Seuraavat rastit liityivät molemmat naparetkeilijöihin. Toisella oli niihin liittyviä kysymyksiä ja toisessa rakennettiin ahkio.
Ananas ahkiossa.
Näiden jälkeen pääsimme sisälle suorittamaan yö-tehtäviä. Molemmat tehtävistä olivat erikoisia. Meidän piti valmistaa vaalikamppanja ja siihen liittyvä juliste. Aamulla äänestimme punaisen sarjan vartioita. Toinen tehtävä oli tehdä Harlem Shake, joka esittettiin arvostelijoille ja muille vartioille.
Ananas karhun sylissä.
Seuraavan päivän tehtävät olivat rankempia. Ensimmäisen meillä oli suunnistusta Hämeenlinnan kaduilla hieman erikoisella kartalla. Jouduimme jokaisessa kadun kulmassa katsomaan olimmeko vielä kartalla. Loppuen lopuksi tajusimme idean. Seuraavilla rasteilla etsimme sanoja, teimme ystävänauhan ja tunnistimme lintuja talitinteist Angry Birdseihin. Polaroid rastilla tarvittiin kamerat. Tarkoitus oli kierrellä Hämeenlinnan keskustaa etsien veistoksia ja muita nähtävyyksiä.Viimeinen tehtävä oli juosta rasteilla tekemässä tehtäviä, kuten syödä suklaata ja pukea kumihanska. Viimein olimme perillä ja odottelimme yhteiskuljetuksen lähtöä. Tulimme kiitettävästi kahdeksannelle sijalle.
Kartta, josta mainitsin ylempänä.
Kaiken kaikkiaan oli tosi kivaa ja en malta odottaa, että seuraavat kisat tulee :)
-Säde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti